Telepizza coruĂąa


W obronie krzyża

| ktore czasem mowia prawde :P

Jak się pomylą.
|
| w porownaniu do innych akcji w tym ze zaszkodzili wiekszej ilosci
| policjantom... nie uwazam zeby wiezyli ze z tego wyjda... mysle ze
| chcieli zeby "jak najwiecej tamtych zabierzemy ze soba"

Ja się zastanawiam, czy odpalając tę bombę wiedzieli, że to Policja.
Dyskutowałem z kolegami i doszliśmy do wniosku, że tamci mogli na początku
myśleć, że to konkurencja. Zrobili BUM! i wszystko wymknęło się spod
kontroli. No ale, żeby to wiarygodnie ocenić, to trzeba by tam było być i to
obserwować chłodnym okiem. Boję się, że tam nie było żadnego chłodnego oka w
tym momencie.
|
| A moja propozycja zatrzymania w chwili, jak co najmniej jeden wchodzi /
| wychodzi z budynku?W tym wypadku może jednak za dnia była większa szansa
| zaskoczenia. Za dnia szczekanie psów nie wzbudziłoby niczyjego
zdziwienia.
|
| myślisz ze by się nie zdziwili gdyby nagle przyjechał do nich skuter
| TelePizzy? :)
|
A niech się dziwią do woli. Byle zjedli. Zresztą, przecież musieli coś jeść
chyba.



w <news:cuojhm$5b2$1@atlantis.news.tpi.pl
moocker napisał(a):


| niektora sa faktycznie smaczne. co do ceny to trzeba polowac na
| albo szalone wtorki albo wychwycic ulotke z 50% upustem :)

Albo miec kolege, co pracuje w Telepizzy i ma 70% rabatu. :P I
zamawiac na jego nazwisko.


Jedną małą pizzę? Też mi rabat.



Marx pisze:


Witam,

ostatnio chcialem zamowic sobie pizze to byl problem...
w Tino z Chelmu powiedzieli mi, ze czas realizacji jest kosmiczny, w koncu
trudno im sie dziwic, daleko maja i byl srodek pory obiadowej...
z Maxx Pizzy nie dowoza juz do Srodmiescia od dluzszego czasu...

Zostaje naprawde tylko Telepizza na Stagiewnej?
Drogo jak cholera, w miare smacznie...

Ktos ma jakies propozycje innych pizzeri z dowozem?
Probowalem kiedys Krolewskiej, lipa.
Chcialbym zjesc cos smacznie i w miare tanio...


ul. Dlugie ogrody :
Camaro  tel. 058 3055099
Tip-Top tel. 058 3058809 POLECAM




| www.dostawa.pl/verona

A w zyciu. Duza z telepizzy jest ze dwa razy wieksza od duzej z Verony.


Najwieksza w Veronie....dokładnie nazywa się "familijna " ma 36 cm..to nijak
nie jest dwa razy mniej jak 44, polecam zamawiac z lokalu na Jednosci
Narodowej jak z Nowego Targu...

a Co do Telepizzy to jak uslyszalam jak tam sie pizze robi, to nigdy
wiecej..zwlaszcza ze jest okropna..twarda...blee

pozdrowka

Mała



In <h9e8j093ce3pgiopj34a1q96rkgmo0h@4ax.com Radoslaw P. wrote:


Ale tylko o 4%. A biorąc pod uwagę co te pizze reprezentują, to
Telepizza powinna być tańsza o 40%. A najlepiej 400% (ja zjem
Telepizzę, ale jak mi dopłacą co-nieco za uszczerbek za zdrowiu).


No nie poprawne wartości to:

verona:         0.0201405713634479 czyli 2.014gr/cm2
telepizza:      0.0192701544111554 czyli 1.927gr/cm2

I verona jest droższa o ponad 4,5%. No dobra róznica nie wielka ale jak
już pisałem dróga pizze oferują po niższej cenie. Pozatym kilka razy
zdarzyło mi się, że 'wygrałem' w jakimś 'konkursie' i przez jakiś
czasokres mogłem zamówić pizze z jakąs dość znaczną zniżką (afair 50%).

A co do jakości, wiele ich pizz zjadłem nic mi złego sie nie stało.
Zadnych poważnych uwag do tego co dostałem nie miałem.



gdzie zamówić pizzę? Wwa
Nie przepadamy za pizza hut, ani żadną inną pizza na zamówienie... Znacie
jakąś "domową" pizzerię? Siedzimy sobie i marzymy o pysznej pizzy, a w głowie
tylko numery do tele, domino, itp... fuuuj! Proszę, odezwijcie się! Chodzi
oczywiście o Warszawę, bo w Gdyni to wiem:) buziaki, a.



hej!
Tez mialam taki sam problem i troche mi sie udalo, ale zaznacze, ze jestem
wciaz w poszukiwaniach, moje ciasto jest gietkie, ale jeszcze nie w takim
smaku, jak w pizza hut albo telepizza...Ktos tu pisal, ze w telepizzy uzywa sie
maki kukurydzianej? Prosze o szczegoly!!!
Wiec odkrylam dzieki portalom internetowym i wielu probach:
nie dodaje oleju do ciasta ... Robie takie, jak na zwykly chleb: czyli maka,
sol, drozdze,odrobina cukru, woda... Po dwukrotnym wyrosnieciu cienko
walkuje, wykladam na papier do pieczenia, nakluwam... Skladniki cienko
plastrowane juz mam przygotowane... Wazny szczegol: nagrzac oliwe na patelni ,
mozna z pasta pomidorowa i ziolami prowansalskimi, czosnkiem, i ta wrzaca masa
posmarowac ciasto... Dzieki temu spod bedzie suchy a nadzienie soczyste... (ta
sztuczke znalazlam u wloskiego kucharza w necie:)))
Na to wykladaj skladniki, np ser, cebula, pieczarki, wedlina, boczek koniecznie
zwierzchu... Wkladaj do MAX nagrzanego piekarnika na najnizsza polke.. 10 min-
i gotowe! No max 15...Jak wyciagniesz, trzeba przykryc natychmiast czysta
sciereczka na 10 min. Wtedy ciasto dostaniesz gietkie i elastyczne.
Powodzenia!!!