W obronie krzyża
Telepizza w Mielcu
Moze znajdzie sie w Mielcu ktos, kto ma pieniadze i brak pomyslu na
biznes. W Stalowej Woli otwierają drugą Telepizze na podkarpaciu po
Rzeszowie. Na lubelszczyznie istnieje w takich miastach jak Biała
Podl, Chełm, Pulawy czy Zamosc.
Mysle, ze i u nas by się przyjęla. Ponizej wymagania dla
franczyzobiorcow ze strony www telepizzy.
"Telepizza – największa sieć pizzerii specjalizująca się w dostawie
pizzy do domu, biura oraz konsumpcji pizzy na miejscu.
Telepizza posiada łącznie ponad 1000 lokali w takich krajach jak
Hiszpania, Chile, Portugalia, Polska oraz personel składający się z
ponad 40 000 pracowników. Jest liderem sprzedaży i numerem jeden
jeżeli chodzi o stopień rozwoju w całej Europie Wschodniej w
sektorze dowozu pizzy do domu.
W Polsce Telepizza posiada około 105 lokali, w tym 60% stanowią
lokale własne, 40% stanowią lokale franchisingowe.
Własny lokal Telepizza to licencja na sukces
Dla biorców licencji Telepizza, posiadanie własnej restauracji jest
równoznaczne z udziałem w sukcesie rynkowym firmy Telepizza w Polsce.
Jako licencjobiorca Telepizza będziesz miał możliwość:
prowadzenia działalności pod rozpoznawalną marką oraz pracy w
firmie, która jest liderem dostawy pizzy do domu
udziału w sukcesie rynkowym firmy międzynarodowej o ugruntowanej
pozycji na rynku bez ponoszenia dużego ryzyka
tworzenia jednolitego wizerunku firmy oraz czynnego udziału w
realizacji wizji firmy Telepizza „Ani jednego niezadowolonego
klienta”
spełnienia marzeń w prowadzeniu własnego biznesu i stania się
prawdziwym managerem
Nasz nowy system franchisingu zapewnia biorcom licencji
wszechstronną pomoc zespołu doradców ds. franchisingu w zakresie:
analizy rynku i konkurencji
planu rozwoju licencji
planu inwestycji licencji
otwarcia i funkcjonowania licencji
wyposażenia i adaptacji lokalu
planu finansowym licencji
szkoleń
Firmowi doradcy ds. franchisingu są doświadczonymi pracownikami
firmy Telepizza, którzy dodatkowo po uruchomieniu lokalu wspierają
licencjobiorcę w celu osiągnięcia przez lokal jak najwyższego
poziomu sprzedaży i zysku.
Wsparcie to składa się z poszczególnych elementów takich jak:
pomoc przy realizacji akcji marketingowych
bieżące szkolenia celem wzrostu kompetencji licencjobiorcy
pomoc w szkoleniu kadry managerskiej i pracowników podstawowych
pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu podstawowych strategii firmy
pomoc w podnoszeniu zyskowności lokalu
Wymagania sieci wobec licencjobiorcy
Osoba fizyczna lub prawna z osobistym zaangażowaniem w prowadzeniu
lokalu Telepizza, najlepiej zamieszkała w mieście, w którym chce
otworzyć lokal (nie wymagamy doświadczenia gastronomicznego).
Lokal własny bądź dzierżawiony o powierzchni 100 – 150 m2 – w
zależności od wielkości miasta i atrakcyjności położenia.
Miasto powyżej 40 000 mieszkańców, w uzasadnionych przypadkach może
być mniejsza liczba mieszkańców.
Niezbędne zasoby finansowe 180 000 – 230 000 zł. Zasoby te obejmują
całkowity koszt otwarcia lokalu Telepizza:
opłata wstępna
projekt lokalu
prace budowlane
wyposażenie lokalu
budżet promocji otwarcia
początkowe zasoby magazynowe